Διαλέξεις από τους κ.κ. Δ. Πολύζο και Θ. Γκόρτσα την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022.

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 στις 13:00 θα πραγματοποιηθούν δύο διαλέξεις από τους κ.κ. Δ. Πολύζο (Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών) και Θ. Γκόρτσα (μεταδιδακτορικό ερευνητή στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών), στην αίθουσα παρουσιάσεων στο ισόγειο του Τομέα Μηχανικής, με τίτλο:

1. Bridging nonlocal and strain gradient theories for elastic wave propagation problems (30') -- Δ. Πολύζος

2. Domain Boundary Element Method for solving elastic problems for non-homogeneous materials (30') -- Θ. Γκορτσάς:

Ο κ. Δημοσθένης Πολύζος είναι Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εμπίπτουν στις εξής επιστημονικές περιοχές: φαινόμενα κυματικής διάδοσης σε υλικά και κατασκευές, υπολογιστική μηχανική, μέθοδος των συνοριακών στοιχείων, αριθμητικές μέθοδοι χωρίς διακριτοποίηση, αριθμητική προτυποποίηση μεθόδων μη-καταστροφικού ελέγχου, τεχνικές ομογενοποίησης συνθέτων υλικών, μηχανική συμπεριφορά υλικών και βιουλικών με επίδραση μικροδομής και αριθμητική επίλυση προβλημάτων εμβιομηχανικής. Είναι συγγραφέας 104 άρθρων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά με κριτές, 21 άρθρων σε βιβλία και 120 άρθρων σε πρακτικά Εθνικών και Διεθνών συνεδρίων και έχει συμμετάσχει σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα. Έλαβε το βραβείο Π. Σ. Θεοχάρης από την Ακαδημία Αθηνών και το μετάλλιο S.N. Atluri για την συμβολή του στην ανάπτυξη αριθμητικών μεθόδων. Είναι διακεκριμένο μέλος της Διεθνούς Οργανωτικής Επιτροπής των Συνεδρίων ICCES: International Conference in Computational and Experimental Sciences και προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα της Ελλάδος και του Εξωτερικού. Για την περίοδο 2014-2019 είναι Αναπληρωτής Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών σε θέματα Έρευνας και Ανάπτυξης, Πρόεδρος του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας και της Μονάδας Έρευνας, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας.

O κ. Θεόδωρος Γκορτσάς είναι μεταδιδάκτορικός ερευνητής στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Πρίν απο την θέση αυτή, εργάστηκε στο τμήμα εδαφομηχανικής και βραχομηχανικής του πανεπιστημίου της Καρλσρούης όπου ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή πάνω στην υλοποίηση μεθόδων βασισμένων στα Συνοριακά Στοιχεία, για την ταχεία επίλυση προβλημάτων κυματικής διάδοσης μεγάλης κλίμακας. Επιπλέον εργάστηκε στην εταιρεία FEAC, όπου ασχολήθηκε με την μελέτη δομικών προβλημάτων και προβλημάτων ηλεκτρομαγνητισμού.